Despre noi

  Kempo este cel mai complex sport de lupta provenit din Artele Martiale, in care se foloseste intreaga gama de tehnici de atac si aparare: lovituri cu mâinile si cu picioarele, lovituri cu coatele si cu genunchii, secerari, aruncari si proiectari, lupta la sol cu lovituri, fixari si imobilizari, torsionari si strangulari.

  Desi Kempo  este o arta axata mai ales pe “autoaparare”, precum si o forma de antrenament spiritual, Kempo prezinta insa o structura specifica.   Tehnicile Kempo, mai dure sau mai usoare, sunt folosite pentru a invata viteza si coordonarea loviturilor,a miscarilor, proiectii si imobilizari, precum si diverse principii de lupta.

  Din punct de vedere competitional, aceasta disciplina se împarte în mai multe probe de concurs, dintre care sase traditionale, de maiestrie sportiva, în care arbitrii puncteaza prin note – Kata, Kata Synchron, Kata cu Arme, Self-Defense, Self-Defense cu Arme si Gladiator – si tot atâtea de lupta – Semi-Kempo, Full-Kempo, Mix-Kempo Ukado, Knockdown, Kempo K1 si Kempo Grappling. Datorita varietatii,  orice sportiv se poate regasi într-una dintre aceste categorii, motiv pentru care si afluenta celor interesati la nivel national, dar si international, este foarte mare, la nivel mondial existând peste 15 milioane de practicanti ai acestui sport.

   Clubul Sportiv Tiger Kempo a fost infiintat in anul 2016 de catre Sensei Iliuta Ispir si Sensei Viorel Curelea si tot in acelasi an clubul s-a afiliat la Federatia Romana de Kempo.

.

 nenumarate ore de antrenament

 numeroase medalii obtinute

 milioane de lovituri